piektdiena, 2014. gada 23. maijs

Radošais nemiers

2014. gadā 15. maijā Rīgas Centrālā bibliotēkā bija pašdarināto un dažādo rokdarbu tehnikās darināto tērpu skate Radošais nemiers.

 Ir pagājis laiks kopš apmeklēju Radošo nemieru. Tērpu izstāde bija ļoti krāsaina, bija skatāmi piemēroti tērpi jebkuram gadalaikam, jebkurai dzīves situācijai.

Lini, adījumi, tamborējumi, dzintara diegs un pat maisi. Vai es kādreiz biju iedomājusies, ka maisu var apstrādāt un pēc tam izmantot kā somu? Bet, protams, nē.

Skatījos un biju pārsteigta par to.

Par lina apģērbiem piedomāju maija dienās, kad karstums bija pārsniedzis 200 gadu rekordu maija mēnesī. Tādā laikā būtu tik patīkami nēsāt linu drēbes. Vieglas, ekoloģiskas, dabiskas, bez sintētikas un ķimikālijām, pie tam ar etnostila noskaņu. Kā uzzināju, tad lina audumam piemīt spēcīga enerģija, kas varētu aizsargāt no depresijas. Pie tam lins kopš seniem laikiem bija un ir gaismas un tīrības simbols, kas spēj izārstēt daudzas kaites.

Lina spēku gan spēj pastiprināt tautiskie raksti, un tie bija redzami tik dažādos tērpos. Vajadzēja tik spēt ieraudzīt.

Raksti linu drēbēs, raksti adījumos. Mūsdienu tautiskais romantisms viscaur vijās cauri izstādes demonstrējumiem. Tā vien lija iedvesma un vēlme darboties, kad tikai laiks priekš tā būtu.

Foto.

Ieskats citur adījumos.

Meistarstiķi 
Radošie darbiņi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru